Veli Sorumlulukları

28.03.2019 377

Sayın Velimiz,

Okul - veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli faktörlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında, çocuklarımızın güzel davranışlar kazanmasında ve bu davranışların sürekliliğinin sağlanmasında veli katılımının rolü büyüktür. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim etkinliklerini yönlendiren yöneticilere ve öğretmenlere destek olmak, okul ve ev arasında sıkı bağlar kurarak öğrencinin eğitim sürecine katkıda bulunmaktır.

Biz yöneticiler ve öğretmenler olarak; Öğretmenler Şube toplantıları ve Öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu toplantılarındaki görüşmeler sonunda bazı kararlar aldık. Hem bu kararlarımızı, hem de Milli Eğitimin aldığı ve bize sadece uygulaması düşen kararları sizlerle paylaşıp, hangi konularda bizlerle işbirliği yapmanız gerektiğini siz değerli velilerimize bildirme yükümlülüğünü yerine getirmek istedik.

Öğrencinin sorumlulukları;

• Arkadaşlarına, öğretmenlerine ve tüm okul çalışanlarına saygılı davranmak.

• Hiçbir şekilde kaba kuvvete ve baskıya başvurmamak.

• Okul kurallarına uymak.

• Törenlerde zamanında hazır bulunmak ve gereği gibi davranmak.

• Okula kesinlikle cep telefonu getirmemek.

• Okulda bulunması sakıncalı hiçbir araç gereci, malzemeyi  okula getirmemek.

• Derslere zamanında ve öğretmenden önce girmek.

• Derslerde bir şey yiyip içmemek.

• Okul içerisinde kesinlikle sakız çiğnememek.

• Velisinin izini ve imzası olmadan ve okul idaresinden izin almadan okulu terk etmemek.

• İdare tarafından kabul edilebilir önemli bir gerekçesi olmadığı sürece derslere devamsızlık yapmamak.

• Okul idaresi tarafından verilen  bilgilendirme, değerlendirme ve toplantı çağrı yazılarını velisine zamanında ulaştırmak.

• Sınıfça belirlenen  kurallara uymak.

• Arkadaşlarının ve okulun eşyalarına zarar vermemek; zarar verenleri uyarma,  ilgililere bildirmek,  zarar verdiği takdirde bu zararın bedelini karşılamak.

• Derslerin işlenişi sırasında dersin akışını bozucu, arkadaşlarının ve öğretmenin dikkatini dağıtıcı davranışlardan kaçınmak.

• Ödev, proje vb. çalışmalarını zamanında yapmak ve teslim etmek.

• Okulun Kılık-Kıyafet kurallarına  ve  yönetmeliklere uygun  kıyafet ile, kızlar saçları toplu ve düzgün taranmış,  erkekler ise saçları kısa kesilmiş gelmek.

• Okul dışındaki davranışlarında okulunu en iyi şekilde temsil etmek.

Velinin Sorumlulukları;

• Çocuğunun her gün okula zamanında,  okulun kılık-kıyafet kurallarına uygun bir şekilde gitmesini sağlamak.

• Çocuğunun devam-devamsızlığının takipçisi olmak.

• Öğretmenlerle sık sık ama veli görüşme gün ve saatlerinde görüşmek.

• Okulda yapılan seminer, bilgilendirme ve not toplantısı gibi her tür toplantıya katılmak.

• Bilgi edinmek ve toplamak amacıyla gönderilen her tür anket ve formu doldurup zamanında geri göndermek.

• İhtiyaç duyduğunda çocuğunun ödevlerine katkı sağlamak, ancak; kendi yapması gereken ödevleri asla yapmamak.

• Öğrenciler için iyi bir model olmak.

• Her akşam, herkes için uygun olan bir zaman diliminde en az yarım, en fazla bir saat kitap okunmasını sağlamak.

• Öğretmenler ve okul yönetimi ile davranış bütünlüğü oluşturmak.